Voor lezers

Ben je je internetbubbel zat? Biedt de mainstream media niet het nieuws wat jij wilt weten? Wanneer heb je daar eigenlijk voor het laatst een update gehad over Syrië? Of Irak? Of kan juist je lokale journalist wel een boost gebruiken? Bepaal je liever zelf of en wat je wilt betalen voor nieuws? Als je alles met “ja” kan beantwoorden dan ben jij toe aan wat meer Tiding.

Tiding geeft lezers de kans om nieuws te beleven op een manier dat past bij de 21ste eeuw. Journalisten, columnisten, bloggers en fotografen kun je volgen en zelfs op abonneren. En als fan wil je vragen kunnen stellen, contact maken of zelfs onthullende informatie delen. Dat kan allemaal. En wil je eens even geen nieuws over moord, oorlog en doodslag? Dan kun je je nieuwsvoorziening altijd aanpassen. Tiding brengt je alleen nieuws dat jij nieuwswaardig vindt en je interesse heeft. We geven je namelijk de controle over je nieuwsvoorziening terug. Niemand zal meer gaan bepalen wat jij belangrijk hoort te vinden. Geen softwaresysteem om een internetbubble te creëren, geen redactie, jij bent in control!


En met jouw hulp als lezer, kunnen we de freelancers voorzien van de nodige inkomsten. Want deze werken bijna letterlijk voor een appel en een ei. Natuurlijk hebben ook andere beroepsgroepen het niet makkelijk. Maar vergeet niet dat onze journalisten jouw als burger wel een platform kunnen geven om onrecht aan de kaak te stellen. Zoals de kinderopvangtoeslag die onterecht werd ingevorderd, what’s app fraude, ontspoorde jeugdzorg, discriminatie praktijken, de stikstofcrisis, het woningtekort, of de gemeente die met hun bouwleges een compleet netto maandinkomen durven te vragen, om over bouwvergunningen nog maar te zwijgen.
Wij geven de lezers de controle terug over hun nieuws. Help jij dan op jouw beurt onze journalisten, bloggers, columnisten, persfotografen e.d. om de controle over hun werk te houden? Door ze de financiële ruimte en tijd te geven om te doen waar ze goed in zijn? Natuurlijk doe je dat! En met onze micro-abonnementen kan dat bovendien gerichter, goedkoper en flexibeler dan ooit. Wil je niets betalen? Dat kan ook, er is hoe dan ook genoeg te lezen. Want vergeet nooit: bij Tiding geven we jouw de controle, dus ook over wat je kunt of wilt uitgeven.


Nog een woord over privacy. Dat vinden wij bij Tding zeer belangrijk. Daarom is Tiding een gesloten platform. Derden hebben hierdoor geen toegang tot de data binnen ons platform. Ze leren dus niets over jouw bezoek of leesgedrag binnen Tiding. Wij verkopen onze gebruikersdata bovendien niet aan derden, dat houden we mooi voor onszelf!