Logo-Tiding_01

WELKOM BIJ TIDING

Een nieuw tijdperk voor de journalistiek is zojuist gestart!

 

Ontdek wat dit voor jouw als mediaprofessional betekent. Maak kennis met ons unieke platform! Ons uitgangspunt is om freelance journalisten, persfotografen, bloggers, columnisten en opinie makers een gezamenlijke identiteit te geven richting het lezend publiek. We trekken gezamenlijk op, maar 80% van de abonnementsinkomsten is voor de makers. Start vandaag nog met publiceren!

Voor journalisten

Freelance journalisten en andere media professionals kunnen op Tiding zonder kosten direct publiceren en een eigen fanbase opbouwen. Deze fanbase zorgt op haar beurt voor een doorlopende inkomstenstroom. Voor jouw, maar ook voor andere professionals. Door samen op te trekken bereiken we een veel groter publiek en ontwikkelen we een sterk herkenbaar merk.

Het zal niemand in de mediabranche zijn ontgaan, er is de afgelopen 20 jaar een digitale wereld ontstaan die in ons werk een enorme impact heeft gehad. Zowel in positieve -als in negatieve zin. In positieve zin omdat het ons meer dan ooit in staat stelt om in direct contact te staan met de lezers en gebruikers. Negatief omdat de advertentiegelden meer geconcentreerd bij slechts enkele bedrijven binnenkomen. Daarbovenop zijn de abonnees van de papieren kranten en tijdschriften massaal afgehaakt door veranderend leesgedrag. Een tendens die nog steeds doorzet. De online edities vangen dat nu (deels) op, maar leveren nu dezelfde content tegen lagere tarieven. Door deze en andere samenhangende ontwikkelingen staan de tarieven voor freelancers zwaar onder druk.

Tiding biedt een gesloten platform voor freelance mediaprofessionals om direct te publiceren. Lokaal, landelijk, politiek, economisch, columns, blogs, opinie alles waarvoor een publiek te vinden is is welkom op Tiding. Lezers kunnen een deel van jullie artikelen gratis lezen. Zo maken ze kennis met je en kunnen ze je volgen en abonneren. Het micro-abonnement biedt toegang tot de artikelen achter de paywall. Voor een vast bedrag per maand (die jij binnen een bepaalde range zelf mag bepalen) geef je abonnees toegang. 80% van deze inkomsten mag je vervolgens zelf houden.

Voor lezers

Ben je je internetbubbel zat? Biedt de mainstream media niet het nieuws wat jij wilt weten? Wanneer heb je daar eigenlijk voor het laatst een update gehad over Syrië? Of Irak? Of kan juist je lokale journalist wel een boost gebruiken? Bepaal je liever zelf of en wat je wilt betalen voor nieuws?  Sla dan de rest van de tekst maar over en maak nu meteen een gratis account aan.

Tiding geeft lezers de kans om nieuws te beleven op een manier dat past bij de 21ste eeuw. Journalisten, columnisten, bloggers en fotografen volgen en abonneren op diegene met de voor jouw meest aanprekende inhoud. En als fan wil je vragen kunnen stellen, contact maken of zelfs onthullende informatie delen. Dat kan allemaal. En wil je eens even geen nieuws over moord, oorlog en doodslag? Dan kun je die wegfilteren. Tiding brengt je alleen nieuws dat jij nieuwswaardig vindt en je interesse heeft. We geven je namelijk de controle over je nieuwsvoorziening terug. Niemand zal meer gaan bepalen wat jij belangrijk hoort te vinden. Geen softwaresysteem om een bubble te creëren, geen redactie, jij bent in control!

En met jouw hulp als lezer, kunnen we de freelancers voorzien van de nodige inkomsten. Want deze werken bijna letterlijk voor een appel en een ei. Natuurlijk hebben ook andere beroepsgroepen het niet makkelijk. Maar vergeet niet dat onze journalisten jouw als burger wel een platform kunnen geven om onrecht aan de kaak te stellen. Zoals de kinderopvangtoeslag die onterecht werd ingevorderd, what’s app fraude, ontspoorde jeugdzorg, discriminatie praktijken, of de gemeente die met hun bouwleges een compleet netto maandinkomen durven te vragen, om over bouwvergunningen nog maar te zwijgen.

Wij geven de lezers de controle terug over hun nieuws. Help jij op jouw beurt dan onze journalisten, bloggers, columnisten, persfotografen e.d. om de controle over hun werk te houden? Door ze de financiële ruimte en tijd te geven om te doen waar ze goed in zijn? Natuurlijk doe je dat! En met onze micro-abonnementen kan dat bovendien gerichter, goedkoper en flexibeler dan ooit. Wil je niets betalen? Dat kan ook, er is hoe dan ook genoeg te lezen. Want vergeet nooit: bij Tiding geven we jouw de controle, dus ook over wat je kunt of wilt uitgeven.

 Nog een woord over privacy. Dat vinden wij bij Tding zeer belangrijk. Daarom is Tiding een gesloten platform. Google en consorten hebben hierdoor geen toegang tot de data binnen ons platform. Ze leren dus niets over jouw bezoek of leesgedrag binnen Tiding. Wij verkopen onze gebruikersdata bovendien niet aan derden, dat houden we mooi voor onszelf!

Voor nu en
de toekomst

Voor nu en de toekomst

Lezers en journalisten moeten samen in een rechtstreekse verbinding tot elkaar de persvrijheid bewaken. De journalist is financieel afhankelijk van de lezer en de lezer is afhankelijk van de journalist. Wanneer de (lokale)overheid en het bedrijfsleven niet kunnen worden onderzocht, of problemen niet bekend worden gemaakt, wordt onze democratie en vrijheid geweld aan gedaan. Daar heb jij als burger direct mee te maken.

Dat een pittig statement maar vat kernachtig samen wat er feitelijk aan de hand is. Kijk maar naar de ontspoorde belastingdienst als het gaat om de kindertoeslagaffaire. Het waren journalisten die deze beerput echt de openbaarheid introkken. We kunnen rustig zeggen dat de overheid niet altijd het beste met ons voorheeft. Zelfs de Nederlandse niet. Daarom hebben lezers journalisten nodig. Om hen die geen gehoor krijgen, een podium te geven. Om de complexe wereld voor ons te duiden, om ons kansen te bieden, om ons te verbinden en onze kennis te verbreden.

De journalisten hebben lezers nodig om hun werk mogelijk te maken. Het is een symbiose die niet alleen financieel van aard is. Zonder publiek kan de journalist zijn werk geen platform bieden, om zodoende reuring te veroorzaken waar dat nodig is. Het financiële deel is momenteel wel de meest nijpende voor de freelance mediaprofessional. Omdat Tiding een toekomstgerichte permanente oplossing daarvoor wil bieden, hebben we een complexe symbiose in ons platform gerealiseerd. Deze lost zowel diverse problemen op voor de lezers, als voor de journalistiek. Meer daarover kun je lezen in het boek Mission Critical. Om Tiding te doen slagen hebben we geageerde talentvolle mediaprofessionals nodig en uiteraard heel veel lezers. Zowel lezers als de freelancers kunnen nu een gratis account aanmaken. Laten we vandaag nog direct gaan werken aan een nieuwe journalistieke toekomst en het bewaken van onze democratische vrijheden!

Waar wacht je nog op?